Til 4-6 personer
Dej:
200 g. hvedemel
80 g. smør
3 cl. vand (ca. 2 spsk)
1 tsk. salt
Fyld:
Helbladet spinat - ca. 5-7 "kugler" fra frost
Champignonger - ca. 10 stk.
1 pk. bacon, ca. 150 g.
1 lille løg
100 g. Gedeost, brie, gorgonzola - eller en blanding
Æggemasse:
3 æg
1 bæger hytteost
Salt og peber
Tilberedning: Start med dejen. Smørret skæres i tern og blandes med mel og salt indtil det begynder at samle sig - vand tilsættes og dejen rulles til en jævn kugle. Stilles til køl i ca. en halv time. Derefter smørres et tærtefad, ca. 26 cm i diameter med lidt smør og ovnen tændes på 175 grader. Dejen rulles ud og presses ned i formen - evt. overskydende dej skæres fra ved kanterne og dejen prikkes med en gaffel. Forbages i ovnen i 10. min.
Imens gøres fyldet klar. Bacon steges på panden med løget og champignoner og spinaten optøes. Æggemassen blandes, hvorefter fyld inkl. osten og æggemassen fordeles i den forbagte tærtedej.
Bag tærten i ovnen ved de 175 g. i ca. 35 min.
Thursday, October 8, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment